Terveellinen snickersjäätelö

Kesä ja jäätelö sopivat yhteen kuin nenä päähän. Kuumalla kelillä on ihanaa hakea pakkasesta kylmä jäätelö viilentämään oloa. Kaupan jäätelövalikoima on laaja ja tarjolla on vaikka minkälaisia ja monen makuisia jäätelöitä. Jos kuitenkin välillä haluat herkutella vähän kevyemmin, on terveellinen jäätelö helppo valmistaa myös itse.

Mä oon suuri suklaan fani, joten suunnittelin snickersjäätelön, josta saa tavallista jäätelöä enemmän ravinteita ja myös vatsaa täytettyä. Tämä terveellinen jäätelö on helppo valmistaa, joskin pakkasessa sitä olisi hyvä ehtiä pitämään jonkin aikaa. Lisäksi tämä jäätelö sisältää runsaasti proteiinia sekä hyviä rasvoja. Sopii niin jälkiruuaksi kuin välipalaksi ihan sellaisenaan. Halutessaan jäätelöannoksen voi koristella esimerkiksi tummalla suklaalla, marjoilla tai pähkinöillä.

Snickersjäätelö (n. 5-6 pientä palloa)

  • 1 kypsä banaani
  • 250g maustamatonta maitorahkaa
  • 1rkl maapähkinävoita
  • 75g tummaa suklaata

Muussaa banaani esim. haarukalla mahdollisimman sileäksi soseeksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
Jäätelö on parhaimmillaan noin 3 tunnin pakastamisen jälkeen, jolloin se on kylmää, muttei ole ehtinyt jäätyä vielä liikaa. Jos joudut pitää jäätelöä pakkasessa pidempään, anna sen sulaa ennen tarjoilua huoneenlämmössä, kunnes koostumus on sopiva.

Lue myös: Itse tehdyt proteiinipatukat

<3: Amanda