Itse tehdyt proteiinipatukat

Erilaiset proteiini-, raaka- ja välipalapatukat ovat näppäriä eväitä mukaan otettaviksi tai välipalana muuten vaan. Patukoita saa toki näppärästi ostettua valmiina kaupan hyllyltä, mutta niitä saa hyvin tehtyä myös itse. Tämä proteiinipatukka ohje on simppeli, mutta vaatii hieman aikaa. Toimii hyvin välipalana tai herkkuhetken herkkuna ja kulkee myös mukana, kunhan säilytyslämpötila pysyy melko viileänä. Patukat maistuvat varmasti hyvin myös perheen pienimmille, eivätkä ne sisällä turhia ainesosia.

Psst! Jos haluat valmiiksi suunnitellut treenit ja ruuat viikoksi, lataa tästä itsellesi maksuton viikkosuunnitelma! Reseptit maistuvat myös perheen pienimmille ja treenit on suunniteltu niin, että lapset voivat olla menossa mukana.

Proteiinipatukat, n. 10kpl (G)

Täyte:
230g kidneypapuja
0,5dl maapähkinävoita
0,5dl hunajaa
1,5dl mantelijauhoja
1rkl suklaan makuista heraa
Kourallinen pähkinöitä

Toffee:
200g kuivattuja taateleita
3/4dl maapähkinävoita
Tilkka vettä

Kuorrute:
100g tummaa suklaata

Huuhtele ja soseuta pavut huolellisesti tehosekoittimessa. Voit lisätä tilkan vettä helpottamaan soseutusta. Lisää tehosekoittimeen maapähkinävoi, hunaja, mantelijauhot ja hera. Aja tasaiseksi massaksi. Lisää pähkinät ja pyöräytä sekoittimessa nopeasti niin, ettei ne murskaannu kokonaan vaan jäävät palasiksi. Muotoile taikinasta litteitä patukoita.

Valmista toffee. Soseuta monitoimikoneessa taatelit sekä maapähkinävoi ja lisää sen verran vettä, ettei taikina jää mureaksi vaan se on tasaista muotoiltavaa massaa. Muotoile/levitä toffeesta täyte patukoiden päälle.

Sulata suklaa ja valuta patukoiden päälle kuorrutteeksi. Laita pakastimeen jähmettymään.

Kerro kommenteissa, aiotko testata? 🙂

Psst! Joko latasit itsellesi valmiiksi suunnitellut treenit ja ruuat viikoksi? Lataa tästä itsellesi maksuton viikkosuunnitelma, joka sisältää uuden reseptin joka päivälle sekä suomalaisten liikuntasuositusten mukaan laaditut treenit koko viikolle.

Lue myös: Aamupala x 4

<3: Amanda