Porrastreeni

Onko täällä muita porrastreenien ystäviä? Kesä on siitä(kin) ihanaa aikaa, että kivat säät houkuttelee ulos treenaamaan! Ulkona on hieman eri treenimahdollisuuksia kuin esim. kotona sisällä, ja porrastreeni on yksi noista lukuisista liikuntamahdollisuuksista. Porrastreeni kehittää hapenottokykyä sekä lihaskestävyyttä ja myös koordinaatiokyky on mahdollista laittaa koetukselle. Monta kärpästä yhdellä iskulla siis!

Suunnittelin teille porrastreenin, joka pistää koko kropan töihin! Yleisesti porrastreeni mielletään alakropan treeniksi ja sitä se paljon onkin, mutta tämä treeni tuntuu myös yläkropassa. Nappaa treeni talteen, testaa ja nauti liikunnan riemusta!

Porrastreeni

Tee treeniä 3-5 kierrosta omasta kunnosta sekä portaiden pituudesta riippuen.

Askelkyykky
Astu pitkä askel eteenpäin ja kyykkää alas niin, että jalat ovat noin 90 asteen kulmassa. Pidä vatsa tiukkana ja selkä suorassa. Tee liikettä vuorojaloin.

Kyykkyaskellus sivuttain
Etene ylöspäin kylki edellä, pysy koko ajan mahdollisimman matalana. Huolehdi, että polvet ja varpaat osoittavat samaan suuntaan ja muista tehdä liike molemmat kyljet edellä.

Mittarimato punnerruksella
Tuo kädet jalkojen eteen, ja kävele kädet lankkuasentoon (ranteet suoraan olkapäiden alapuolella). Tee punnerrus joko polvet ilmassa, halutessasi voit laskea polvet alustaan. Kävele jalat käsien luo ja toista. Pidä keskivartalo tiukkana, älä päästä selkää notkolle.

Kyykkyhyppy
Hyppää vuorohypyin normaalisti jalat yhdessä portaille ja vuoroin kyykkyyn. Pidä keskivartalossa hyvä tuki ja huolehdi, että polvet ja varpaat osoittavat samaan suuntaan.

Spurtti
Juokse portaat mahdollisimman reippaasti ylös.

Lue myös: 6 x kesän hyvinvointivinkit

Kuvat: Ellinoora Isonahae