Kesäliikuntaa lapsen kanssa

Ah mitä kesäpostauksia tämä blogi on nyt pullollaan! Jatketaan samaa linjaa (kyllä, mä oon ehdottomasti kesäihminen). Kesällä ulkona liikkuminen yksin tai yhdessä on aivan ihanaa, ja mä ainakin rakastan liikkua ja ulkoilla yhdessä perheen kanssa. Lasten liikunta on tärkeää siinä missä meidän aikuistenkin, ja me vanhempina voidaan tehdä paljon lastemme liikuntakasvatuksen eteen saaden samalla itsekin liikettä. Tästä postauksesta löydät vinkkejä yhteiseen kesäliikuntaan lasten kanssa. Nappaa ideat talteen ja ottakaa ne testiin!

Kuva: Ellinoora Isonahae

Ulkopelit ja -leikit

Oletko jo opettanut omasta lapsuudesta tutut ulkopelit ja leikit omille lapsillesi? Erilaiset hipat, tervapata, kirkonrotta, polttopallo ja muut pihaleikit ovat loistava tapa liikkua vähän huomaamatta.

Kesäretket

Retket kävellen tai pyöräillen onnistuu kesällä entistäkin helpommin ja mukavammin. Ottakaa eväät mukaan ja menkää vaikkapa lähimetsään retkelle.

Vesiliikunta

Uinti ja vesileikit ovat tietysti kesän parasta antia! Aikuisenkaan ei tarvitse jäädä rannalle nököttämään. Kaikki muu vesiliikunta, kuten soutaminen ja suppailu ovat myöskin lajeja, joihin lapsen voi ottaa mukaan. Pelastusliivi päälle ja lapsi saa nauttia veden äärellä olemisesta. Isompaa lasta voi opettaa soutamaan myös itse.

Kesän leikkipuistokiertue

Leikkipuistoissa voi toki hyvin käydä myös talvella, mutta kesällä niissä viihtyy entistäkin paremmin. Mä tykkään kesäisin kierrellä lasten kanssa myös vähän kauempana leikkipuistoissa, vaihtelu virkistää. Ainakin täältä Etelä-Suomesta löytyy melko hulppeitakin puistoja, jotka aktivoivat lasta usein hieman eri tavalla kuin ne tutut lähipuiston keinut ja liukumäet. Halutessaan aikuinen voi tehdä samalla leikkipuistojumppaa, kun lapset leikkivät.

Hyppynarulla syke ylös

Hyppynaru on ihan pakko mainita erikseen! Mulla itselläni on ihania lapsuusmuistoja niistä hetkistä, kun pitkä talvi on ohi, asfaltti on vihdoin paljas ja kaapista saa kaivaa hyppynarun mukaan ulkoleikkeihin. Erilaiset loruleikit tuovat vaihtelua pelkkään tasaiseen hypähtelyyn. Ja huh, miten tehokasta liikuntaa hyppiminen on – kokeile vaikka!

Kesäkisat

Vaikka mä itse oon sitä mieltä, ettei liikunnasta kannata tehdä liian totista etenkään lapsille, voi leikkimielinen kisailu olla oikein hauska tapa liikkua yhdessä vähän isompien lasten kanssa. Järjestäkää omat olympialaiset tai futismatsi ja varatkaa halutessanne pieniä palkintoja mukaan. Jotta kaikille jää kisailusta hyvä fiilis, tehkää asioita kunkin lapsen vahvuuksien mukaan niin, että jokainen saa mahdollisuuden voittaa.

Lasten liikuntatapahtumat

Lasten liikuntatapahtumat tuovat kivaa vaihtelua kotiympyröissä liikkumiseen. Esimerkiksi joidekin juoksutapahtumien yhteydessä on kehitelty myös lapsille aktiivista tekemistä. Me käytiin keväällä katsomassa Tuusulanjärven maratonia, ja meidän esikoinen kävi juoksemassa muutaman sadan metrin minimaratonin. Juoksun jälkeen jokainen sai eväspussin ja mitalin. Tästä tapahtumasta puhutaan edelleen 🙂

Seikkailupuistot

Ympäri Suomen löytyy erilaisia seikkailupuistoja isommille lapsille sekä aikuisille. Siellä saa turvallisesti kiipeillä ja haastaa itseään erilaisten korkealle puihin rakennettujen ratojen läpi. Tämä jos mikä kehittää motorisia taitoja.

Trampoliini – kesän kestosuosikki

Trampoliini on niin ikään yksi oma lapsuuden suosikki. Tän kesän tavoitteena mulla onkin saada kroppa (lue: lantionpohja) sellaiseen kuntoon, että se kestää taas trampoliinilla hyppimistä! Haluan voida hyppiä siellä lasteni kanssa.

Lue myös: 6 x kesän hyvinvointivinkit

<3: Amanda