5 syytä, miksi valita kotitreeni

Todella iso osa mun asiakkaista kysyy heti alkuhaastattelussa, että onko salilla pakko käydä, vai käykö kotitreeni yhtä hyvin? Vastaus tähän ei ole mitenkään täysin yksiselitteinen, koska se riippuu paljon mm. asiakkaan tavoitteista sekä mahdollisuuksista treenata kotona tavoitteita tukien. Mun asiakkaat ovat kuitenkin pitkälti ruuhkavuosia eläviä äitejä, joiden tavoitteena on voida paremmin. Tällöin kotitreeni on siis oikein hyvä vaihtoehto! Ja vaikka tässä artikkelissa puhutaankin nyt ainoastaan kotitreenin hyvistä puolista, niin salitreeni on silti periaatteessa ihan yhtä hyvä vaihtoehto. Molemmissa on omat hyvät ja omat huonot puolensa, joten jokaisen täytyy valita se itselle paremmin sopiva vaihtoehto. Salitreeni tuo usein mm. lisää mahdollisuuksia itse treeniin, mutta toisaalta aikaa saattaa kulua huomattavasti enemmän.

Kuva: Mari Mäkinen

5 syytä, miksi valita kotitreeni

  1. Kuten aiemmin mainitsin, kotitreeniin kuluu huomattavasti vähemmän aikaa, kun ei tarvitse siirtyä mihinkään. Jos laitat treenikuteet päälle heti aamulla herättyäsi, ei aikaa mene edes vaatteiden vaihtoon. Riittää, kun alat vain tehdä.
  2. Kotitreenistä saa tehtyä tehokkaan ihan ilman välineitä, ja esim. kiertoharjoittelu kehittää lihaskunnon lisäksi myös hapenottokykyä. Säästät myös huomattavan määrän aikaa, kun liikkeet voi tehdä hyvällä temmolla putkeen, ja levätä ainoastaan kierrosten välissä.
  3. Kotitreeni on ilmaista, maksat ainoastaan mahdollisista treenivälineistä, ja useat välineet löytyy jo valmiiksi kotoa. Penkin voit ottaa avuksi esim. kyykkyihin, askelluksiin sekä dippeihin. Täytetyt juomapullot menevät käsipainoista ja painava reppu toimii kahvakuulan kaltaisen välineen tavoin.
  4. Kotitreeni onnistuu myös lasten kanssa, kaikilla saleilla ei ole lapsiparkkia. Isommat lapset voivat jumpata mukana omalla tyylillään, kotitreenin voi ajoittaa vauvan päiväuniaikaan, jumpan voi toteuttaa leikkipuistossa jne.
  5. Kynnys treenaamiseen on huomattavasti matalampi, kun ei tarvitse lähteä minnekään. On järkevää tehdä treenaamisesta itselle mahdollisimman helppoa, jotta aloittaminen ei olisi liian vaikeaa.

Nyt siis tiedät, mitä eroa on sali- ja kotitreenillä ja miksi kotitreeni on erittäin hyvä liikuntamuoto. Tiedät myös, miten hyödyntää kotoa jo löytyviä esineitä kotitreeniin.
Kerro kommenteissa tykkäätkö sä treenata kotona vai viihdytkö paremmin salilla?

Lue myös: Kuinka yhdistää liikunta ja ruuhkavuodet?

<3: Amanda