Ennan vieraskynä: Päätös, jota en ole katunut!

Tänään teille kirjoittaa mun ihana asiakas Enna, jonka elämään Hyvinvointia ruuhkavuosiin -verkkokurssi vaikutti todella merkittävällä tavalla! Päästetään hänet pidemmittä puheitta ääneen!

Päätös, jota en ole katunut!

Viime keväänä tein päätöksen, jota en ole katunut: Osallistuin Amandan Hyvinvointia ruuhkavuosiin -verkkokurssille. Olin ollut kovin väsynyt ja tunsin, että olin unohtanut itseni kiireisen lapsiperhearjen keskellä. Omissa ja mieheni töissä sekä kuopuksen kotona hoitamisessa oli todella paljon yhdisteltävää, muusta arjen pyörityksestä puhumattakaan! 

Tavatessamme Amandan kanssa kerroin hänelle tilanteestani, ja Amanda vinkkasi, että on järjestämässä piakkoin äideille hyvinvointiin liittyvää valmennusta, josta kertoo tulevassa webinaarissaan. Halusin ilman muuta tulla kuulolle, mitä apuja Amandalla olisi tarjota tilanteeseeni.

Webinaarin kuunneltuani olin varma, että haluaisin osallistua verkkokurssille. Amandan viesti oli selkeä: ruuhkavuosien keskellä on mahdollista pitää huolta itsestään, ja hyvinvointi tekee elämästä paljon mielekkäämpää. Resepti tuntui yksinkertaiselta: itsestä pidetään huolta pienillä arjen teoilla, jotka mahdollistuvat hyvällä ajankäytön suunnittelulla. Näitä pieniä tekoja ja suunnittelua Amanda lupasi kurssillaan opettaa.

Miten valmennus vaikutti elämääni?

Nyt, melkein viisi kuukautta myöhemmin, huomaan elämänlaatuni kohentuneen valtavasti. Mielestäni tärkein yksittäinen hyvinvointiani lisännyt tekijä on ollut liikunnan tuleminen osaksi viikoittaista arkeani. Kun aiemmin liikuin vain harvoin ja satunnaisesti, nyt teen viikoittain kaksi lihaskuntotreeniä, kaksi likkuvuustreeniä ja kaksi kävelylenkkiä. Liikunnasta saamani energian määrä on yllättänyt minut täysin, ja lisäksi on ollut erittäin palkitsevaa huomata kunnon kohentuneen! Kun aluksi olin aivan poikki treenien jälkeen, on treenaaminen nyt alkanut tuntua kevyemmältä ja on ollut hauskaa myös haastaa itseään jo vähän enemmän.

Iso plussa kurssilla olivat Amandan itse ohjaamat livetreenit, joiden tallenteet jäivät myös jatkoa varten omaan käyttöön. Olemme näistä treenanneet myös mieheni kanssa yhdessä vieläkin. 🙂 Mielestäni parasta treeneissä ja Amandan ohjauksessa muutenkin on hänen kannustava ja oman itsen kuunteluun rohkaiseva otteensa. Se todella auttaa jaksamaan paremmin, kun hikoilee treenien kanssa yksin kotona! 

Kurssin parhaat opit

Kurssilla opin kaikki Amandan parhaat vinkit, miten yhdistää liikunta ja lapsiperhearki. Treenata voi leikkipuistossa hiekkalaatikolla, keinussa tai ihan muuten vaan, kun lapsi touhuaa omia leikkejään. Kotonakin lapsen voi ottaa mukaan treenaamaan, ja lenkki onnistuu, kun lapsen ottaa mukaan vaunuihin. Vaikka jo neljän minuutin treenikin antaa boostia päivään, eikä se ole mistään pois, päinvastoin! Olen huomannut, että liikunnalle ajan antaminen antaa minulle arjessa myös konkreettisesti lisäaikaa, sillä liikunnan jälkeen olen yleensä myös paljon tehokkaampi, ja kotityöt saattavat hoitua yhdessä suhauksessa.

Amandan verkkokurssi ottaa huomioon monipuolisesti lapsiperhearjen erilaiset tilanteet unohtamatta niitä päiviä, kun yö on ollut repaleinen ja olo on todella väsynyt. Kurssi on selkeästi tarkkaan mietitty lapsiperheiden näkökulmasta omakohtaista kokemusta hyödyntäen, ja siksi sen keinot myös aidosti toimivat lapsiperhearjessa. Kurssilta saadut reseptit ja terveellinen ruokaohjelma on myös tullut erittäin tarpeeseen! Aiemmin meillä ruoka-ajat venyivät todella usein kiukun puolelle vain, koska en tiennyt, mitä laittaisin tarjolle. Nykyään avaan aina Amandan ruokaohjelman esille, ja valitsen, mitä sillä hetkellä haluan syödä. Sitten vain kaivan tarvittavat ainekset esiin kaapeista, ja aikaa ja hermoja säästyy todella paljon.

Verkkokurssi on minulla yhä kesken, mutta olen saanut siitä jo valtavasti apua elämääni. Olosuhteissa moni asia on ennallaan: olen yhä osa-aikatyössä ja mieheni kokoaikatyössä, meillä on huolehdittavana kaksi lasta ja arjessa huomioitava monta asiaa. Silti koen elämäni tällä hetkellä paljon mielekkäämmäksi kuin keväällä ennen kurssia. Tavoitteeni toimivan viikkosuunnitelman integroimisesta osaksi arkea alkaa hiljalleen toteutua, ja aikaa löytyy niin liikunnalle, kotitöille kuin yksin ja perheen kanssa löysäilyllekin. Amandan kurssin ansiosta samoista arjen aineksista on yhtäkkiä kehkeytymässä kokonainen sujuva ja miellyttävä elämänrytmi. Voin lämmöllä suositella kurssia kaikille perheellisille, ja takaan, että rahat eivät mene hukkaan! <3

<3: Enna