Viiden liikkeen hiekkalaatikkotreeni

Kuten tiedätte, mä oon suuri leikkipuistotreenien fani. Leikkipuistotreenit mahdollistavat vanhemman liikkumisen samalla kun lapsi saa päivän ulkoiluannoksen. Lisäksi leikkipuistotreenit säästävät aikaa ja niihin voi ujuttaa lihaskuntotreeniä, sykettä kohottavaa harjoittelua ja miksei myös liikkuvuutta. Mulla itsellä lihaskuntotreeni on se, joka jää helpoiten tekemättä, joten itse tykkään tehdä leikkipuistossa pääasiassa lihaskuntotreenejä.

Mä suunnittelin teille treenin, jonka voi tehdä lapsen taputellessa hiekkakakkuja. Tämä lihaskuntotreeni tehdään hiekkalaatikkoa tai muuta koroketta hyödyntäen. Treeni on myös nopea tehdä, jotta aikaa jää sen lisäksi lapsen kanssa puuhasteluun.

Viiden liikkeen hiekkalaatikkotreeni

Tee treeniä 3-4 kierrosta sen mukaan, mikä on oma kuntotasosi ja miten lapsi viihtyy.

Dippi x 10
Tuo kädet noin hartian levyisellä otteella hiekkalaatikon reunalle. Lähde koukistamaan käsiä, selkä pysyy lähellä hiekkalaatikon reunaa ja kyynärpäät osoittavat taakse päin koko liikkeen ajan.
Vinkki! Liike on raskaampi kun pidät jalat suorassa, ja kevennystä saat koukistamalla polvet.

Boksiaskellus x 10/puoli
Asetu seisomaan hiekkalaation eteen. Askella hiekkalaatikon reunalle, suorista lantio ylhäällä.
Vinkki! Muista vaihtaa myös jalkaa, jolla askellat alas. Näin kuormituksesta tulee mahdollisimman tasainen.

Punnerrus x 10
Aseta kädet hiekkalaatikon reunalle hartian levyisesti. Tiivistä keskivartalo ja lähde punnertamaan rintaa kohti hiekkalaatikon reunaa niin, että selkä pysyy suorassa ja kyynärpään osoittavat suoraan taakse päin.
Vinkki! Saat liikkeestä raskaamman nostamalla polvet ilmaan. Halutessasi voit myös punnertaa leveämmällä otteella.

Vuorikiipeilijä x 10/puoli
Asetu lankkuun hiekkalaatikon reunaa vasten niin, että käsissä on hartioiden levyinen asento, jalat ovat suorassa ja vatsa tiukkana. Lähde rutistamaan polvea kohti rintaa vuorojaloin.
Vinkki! Voit tehdä liikkeen joko rauhalliseen tahtiin ”kävellen” tai ripeämmin ”juosten”.

Bulgarialainen askelkyykky x 10/puoli
Asetu selin hiekkalaatikkoon nähden, astu toinen jalka hiekkalaatikon reunalle tai toinen pitkälle eteen. Lähde kyykkäämään alaspäin niin, että ala-asennossa jaloissasi on noin 90 asteen kulma. Voit nojata hieman eteenpäin, mutta pidä vatsa tiukkana koko liikkeen ajan.

Kommentoi ja kerro mitä tykkäsit treenistä! 🙂

Lue myös: Leikkipuistotreeni

<3: Amanda