Hyvää joulua – muistilista onnistuneeseen jouluun

Tulin toivottamaan teille hyvää joulua pienen muistilistan merkeissä, sillä jouluaatto on huomenna täällä! Mä oon ehdottomasti jouluihminen, ja äitiyden myötä joulu tuntuu entistäkin merkityksellisemmältä. Lasten iloa ja jännitystä on niin ihana seurata sen lisäksi, että vihdoin on aikaa rauhoittua viettämään aikaa läheisten kanssa. <3

Muistilista onnistuneeseen jouluun

  • Nauti läheisten seurasta stressaamatta turhia. Arjessa perheellä vietetty aika menee herkästi hoitaessa kotitöitä ”siinä sivussa ilman, että me oikeasti pysähdymme ja olemme toisillemme läsnä.
  • Syö jouluruokia ja -herkkuja hyvällä omalla tunnolla. Ruoka on muutakin kuin polttoainetta, se on nautinto ja sosiaalinen tapahtuma ja kuuluu vahvasti jouluun. Miksi stressata ruuan valmistamisen lisäksi vielä niiden syömisestäkin? Sitäpaitsi muistathan, että ei ole väliä mitä syöt joulun ja uuden vuoden välissä, vaan sillä on, mitä uuden vuoden ja joulun välissä syöt.
  • Tee joulusta kiireetön. Joulu on parasta aikaa heittää velvollisuudet nurkkaan. Nyt jos joskus työasiat, juhlapyhinä kertyvät villakoirat ja muut velvollisuudet kyllä odottavat.
  • Tee itsellesi mieluisia asioita. Siis sellaisia, joita oikeasti haluat tehdä. Ei niitä, jotka tuntuu enemmän pakkopullalta. Jos salille lähteminen ei nappaa, älä lähde. Itseä ehtii tsemppaamaan myöhemminkin, jote jos sohvannurkka kirjan ja suklaapaketin kanssa houkuttelee enemmän, niin tee se.
  • Ota iisisti ja kerää voimia uuden vuoden vastaanottamiseen. Loman tarkoitus on levätä, ja jouluna siihen on vielä entistäkin parempi mahdollisuus. Usein muut lomat menee reissatessa ja erilaisissa aktiviteeteissa, joulu taas usein vietetään vähän rauhallisemmin. Anna itsellesi siis tilaisuus vain olla ja tehdä pelkät pakolliset asiat. Anna itsesi palautua niin hyvin kuin mahdollista. Ja hei, käytä lasten into uusista leluista hyväksesi, sillä usein se antaa meille vanhemmillekin mahdollisuuden ottaa vähän iisimmin, kun lapsilla on uutta mielenkiintoista tekemistä.

Anna siis aivojen joutua narikkaan ja kuuntele itseäsi; mitä oikeasti tältä joululta haluat? Nauti perheen seurasta ja ennen kaikkea tee joulusta juuri teidän näköinen <3

Itsekin jään viikoksi joululomalle ja aion noudattaa listan jokaista kohtaa niin hyvin kuin pystyn.
Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2023! <3

<3: Amanda