Kesäinen halloumisalaatti

Mä rakastan tehdä kesällä erilaisia salaatteja. Kotimaiset kavikset ovat kesällä parhaimmillaan, eikä lämmin sää välttämättä houkuttele samalla tavalla kuumien patojen ääreen, kuin talvipakkanen. Salaateista saa halutessaan tehtyä ruokaisia, mutta silti ihanan keveitä ja kesäisen raikkaita. Salaatit sopivat hyvin myös evääksi vaikkapa rannalle, sillä ruokaa ei tarvitse lämmittää. Riittää, kun sen pitää tarpeeksi viileänä. Halloumisalaatti on yksi mun kesäbravuureista, ja ajattelin jakaa sen reseptin myös teille!

Kesäinen halloumisalaatti (6 annosta)

2 isoa kourallista pähkinöitä
400g halloumia
Paprika
Puolikas kurkku
Ruukullinen salaattia
400g mansikoita
Rucolaa

Kermaviilikastike:
1prk (200g) kermaviiliä
Suolaa
Mustapippuria
1tl hunajaa

Paahda pähkinöitä pannulla ilman rasvaa, kunnes ne saavat hieman väriä ja lisää salaattikulhoon. Pilko halloumi ja paista. Pilko paprika, kurkku, salaatti sekä mansikat ja lisää ne sekä rucola ja halloumi salaattikulhoon.
Valmista kermaviilikastike sekoittamalla kermaviilin joukkoon suola, mustapippurirouhe sekä hunaja. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
Nauti!

Lue myös: Aamupala x 4

<3: Amanda