Kirjottelin tänne blogiin viime viikolla kuulumisia mun treenirintamalta, ja päätin näyttää konkreettisesti, miten päätös liikkua fiiliksen mukaan muutti mun treenipäiväkirjan sisältöä. Tässäpä siis vertailuun treenipäiväkirja niiltä ajoilta, kun motivaatio oli vielä huipussaan, toinen päivis niiltä ajoilta kun motivaatio oli nollassa ja yritin liikkua väkisin ja sitten viime viikolta, kun päätin liikkua pelkän fiiliksen mukaan.

1. TREENIPÄIVÄKIRJA 3/2017, ajoilta kun motivaatio vielä oli entisellään (viimeisin treenipäivis jonka oon julkaissut blogiini)

Maanantai:
– CrossFit 1h: Kippi muscle up -tekniikkatreeniä ja muscle up -voimaa: leukoja, dippejä, avustettuja läpimenoja, dream ringseillä tiukkoja muscle upeja

Tiistai:
– CrossFit 1h: Tempaustekniikkaa, Open 12.2 (tempausta 10 minuutin ajan)

Keskiviikko:
– Kävelylenkki 1h + Fascia Method 20min

Torstai:
– CrossFit 1h 45min: Takakyykyn ykkösmaksimi (uusi ennätys 90kg!), etukyykky, muscle up -voimaa (erilaisia pitoja, pari sarjaa dream ringseillä) ja WOD (soutu, boksihyppy, PEP)

Perjantai:
– Fascia Method -liikkuvuusharjoitteita 20min

Lauantai:
– CrossFit 1h 10min: Valakyykky ja muscle up -voimaa (erilaisia pitoja)
– Fascia Method -liikkuvuusharjoitteita 40min

Sunnuntai:
– Jalkatreeni kuntosalilla 2h: takakyykky, suorin jaloin maastaveto + glute ham raise punnerruksella supersarjana, reiden loitonnus laitteessa, reiden ojennus laitteessa, lantionnosto, jalkaprässi pudotussarjana
– Kävelylenkki 1h 15min

Yhteensä: 10h 10min

Huh mikä määrä raskasta treeniä. Viikosta löytyy kuitenkin lepopäivä ja kevyen treenin päivä. Tuolloin tein todella ahkerasti myös kehonhuoltoa, mikä oli tosi hyvä. Mun liikkuvuus meni todella paljon eteenpäin, ja myös treenituloksissa näkyi parannusta. Tuolla viikolla tein näköjään takakyykkyennätykseni.
Treenaaminen oli hauskaa ja mulla oli siisti fiilis myös siitä, että olin niin aikaansaava! Treenasin tavoitteellisesti ja tietynlainen kurinalaisuus treenissä kiehtoi ja se näkyy myös tässä treenipäiväkirjassa.

2. TREENIPÄIVÄKIRJA 11/2017, kun motivaatio oli jo lopahtanut ja liikuin väkisin

Maanantai:
– Fascia Method 35min

Tiistai:
– CrossFit 1h: lisäpainoleukaa, voimistelutaitoja

Keskiviikko:
– CrossFit 1h 30min: tempaus

Torstai:
– Lepo

Perjantai:
– CrossFit 50min: peruskestävyystreeni

Lauantai:
– Lepo

Sunnuntai:
– Lepo

Yhteensä: 3h 55min

Aikamoinen romahdus treenimäärässä edelliseen päiväkirjaan nähden. Raahasin itseni keskimäärin kolme kertaa viikossa salille, tosin treenit ei usein olleet läheskään niin kovia kuin aiemmin. Treenasin lähinnä yksin, ja itseään oli todella vaikea tsempata. Lenkille en todellakaan itseäni saanut, ja kehonhuoltoa tein aikalailla maksimissaan tuon yhden kerran viikossa.
Treenimäärä on tavalliselle tallaajalle ihan sopiva, ja tästä treenipäiväkirjasta löytyy kuitenkin vähän kaikkea; lihaskuntoa, kesätvyystreeniä ja kehonhuoltoa. Laadun olisi kuitenkin hyvä olla kunnossa jos haluaa edes ylläpitää sitä kuntoa mikä mulla oli aiemmin, mutta mä en kyllä pääse laadullakaan kehuskelemaan.
Suurin ”moka” tässä treenipäiviksessä on kuitenkin se, että en tainnut nauttia yhdestäkään treenistä. En muista millainen fiilis treenien jälkeen oli, usein fiilis ei ollut mitenkään kovin kummoinen. Olihan se toki kiva, että sain itseni raahattua treenaamaan, mutta oli lähinnä helpottavaa kun treeni vihdoin loppui.

3. TREENIPÄIVÄKIRJA 1/2018, kun päätin (maanantaitreenin jälkeen) liikkua enemmän fiiliksen mukaan

Maanantai:
– Kuntosali 45min: keskivartaloliikkeitä, erilaisia punnerruksia ja leukoja

Tiistai:
– Fascia Method 45min

Keskiviikko:
– Kävelylenkki 50min

Torstai:
– Luistelu 1h

Perjantai:
– Ilmajooga flow 1h

Lauantai:
– Luistelu 1h 30min

Sunnuntai:
– Kävely metsässä 1h 30min

Yhteensä: 7h 20min

Ihmismieli on ihan superihmeellinen! Heti kun päätin ottaa lunkisti, niin alkoi tehdä mieli liikkua, mutta rennosti ja todella erilaisia lajeja kuin mihin oon tottunut. Tuntui, että kroppa ja mieli janosi rauhallista liikuntaa, ja tiedättekö mitä? En muista milloin liikunta on viimeksi tehnyt mut niin onnelliseksi mitä viime viikolla teki! Se fiilis kun voi vaan nauttia ulkoilmasta ja kun reippailun jälkeen tulee pakkasesta posket punaisina sisälle ja saa lämpimän ruuan eteen. Tuli niin kokonaisvaltainen hyvä olo ja fiilis, että tää on sitä miltä liikunnan kuuluu tuntua ja mitä siitä kuuluu saada. Ihan järisyttävän suurta onnen tunnetta, olon, että tällaista elämän kuuluu olla.
Ja jos nyt mietitään vähän niitä liikunnan tuomia fyysisiä hyötyjä, niin kestävyysliikunta tekee mulle kyllä todella hyvää. Oon viimeiset vuodet viihtynyt parhaiten salilla, ja kestävyystreeni on aina ollut mulle eniten pakkopullaa eikä sitä oo tullut tehtyä tarpeeksi. Ei siis yhtään haittaa, jos kunto vähän kohoaa tässä sivussa ylöspäin. Ja liikkuvuustreenit on myös tällä hetkellä lähellä sydäntä, joka myöskin on mun salitreenin jumittamalle kropalle erittäin jees! Lihaskuntoa tuolta ei nyt pahemmin löydy ja sitäkin siellä olisi tietty hyvä olla, mutta en aio stressata asiasta. Ainakin kehonpainotreenit otan varmasti jossain vaiheessa takaisin mukaan ohjelmaan, kun se tuntuu taas hyvältä. Mutta nyt aion vain nauttia ja keskittyä kuuntelemaan mitä mun kroppa kaipaa.

Ihanaa alkavaa viikkoa! 🙂

~ Amanda


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *