Fiilis kun tiedostat, ettet ole hetkeen kirjottanut blogia, kirjaudut sisään ja katsot että ok, 2kk edellisen postauksen julkaisusta. Järkyttävää.

Pari viikkoa uutta vuotta takanapäin, millaisia lupauksia te teitte seuraavalle vuodelle? Mä oon tehnyt joka vuosi muutaman lupauksen, joten ajattelin tehdä pienen katsauksen, miten mun viime vuotisten lupausten kävi!

VUODEN 2017 LUPAUKSET

Muscle upin oppiminen:
Ensimmäisen muscle upini (renkailla, kipillä) sain ihan tammikuun alussa. Liike oli kuitenkin vielä todella pahasti hakusessa, ja ekan muscle upin jälkeen kestikin varmaan pari kuukautta ennenkuin sain liikkeen suoritettua onnistuneesti uudelleen. Ilmoittauduin Voimavahtilan mucle up -kurssille ja sain sieltä vinkkejä miten liikettä kannattaa lähteä treenaamaan ja miten voimaa kannattaa muscle upiin treenata. Keväämmällä muscle up alkoi sujumaan hieman paremmin, useat yrityksen onnistuivat ja olin niin mielissään! Syksyn tullen treenimotivaation himmetessä muscle up -treenitkin jäivät ja sen koommin en ole liikettä enää saanut, enkä tosin treenannutkaan kuin ehkä kahdesti?
Eli periaatteessa en tähän tavoitteeseeni päässyt, sillä vaikka sain ensimmäiset muscle upini vuonna 2017, niin en kuitenkaan oppinut liikettä. Se ei millään tavalla ole vielä selkärangassa.

Takakyykky 90kg:
Vuoden 2016 ja 2017 vaihteessa tein Hatch Squat -kyykkyohjelmaa, jonka jälkeen tein takakyykkyennätykseni 90kg ja hieman myöhemmin 92,5kg. Eli tähän päästiin, tosin en ole kevään jälkeen kokeillut maksimeja kyykyssä, enkä tiedä millaisia lukemia sieltä nyt nousisi.

Ehjänä pysyminen:
Tässä treenimatkan varrella on sattunut kaikenlaista haaveria jalan pahasta murtumisesta pienempiin venähdyksiin, ja välillä hermot on olleet koetuksella selän tai olkapäiden jumittaessa. Kävin vuoden alusta kesään asti kuukausittain fysioterapiassa, josta sain aivan kullan arvoisia vinkkejä, miten pysyä ehjänä. Ja koko vuoden oon pysynyt varmaan ehjempänä kuin koskaan! Oon kuunnellut ja huoltanut kehoa, eikä tule mieleen nyt mitään sen kummempaa kremppaa vuodelta 2017. Mulla on ollut aivan surkea liikkuvuus, ja sitä pitäisi tässä edelleen silti parannella. Moni kremppa nimittäin johtui mulla yksinkertaisesti överijumeista.

MITÄ LUPASIN VUODELLE 2018?

Tälle vuodelle en luvannut aluksi mitään. Sitten muistin mun viime syksyn, en ole pitkään aikaan ollut niin kateissa liikunnan kanssa. Myös ruokailussa on ollut parantamisen varaa, etenkin lämpimiä ruokia olisi voinut mun syksyyn mahtua enemmän.
Liikunnan suhteen en ole luvannut mitään, en viitsi stressata asiasta ja liikun kehoa kuunnellen ja fiiliksen mukaan muutaman kerran viikossa. CrossFit ja muu lihaskunto on jäänyt vähän vähemmälle, mutta tarkoitus olisi tässä armolliseen tahtiin päästä takaisin hieman aktiivisempaan eloon niidenkin osalta. Toki tämänkin hetkinen määrä on oikein oiva ainakin ylläpitämään jonkinlaista kuntoa. Tällä hetkellä tuntuu edelleenkin, että kevyempi liikunta on paikallaan. Jooga ja reippaat kävelylenkit houkuttelevat enemmän, joten niihin olisi mukava panostaa.
Mulla on siis vain yksi lupaus tälle vuodelle: syö kaksi lämmintä ateriaa päivässä! Viikonloppuisin nukun myöhään, joten silloin voin joustaa asian kanssa, mutta arkisin yritän pysyä tiukkana. Edes tuhti munakas tai ruokaisa salaatti, ei leipää tai rahkaa korvikkeeksi kiitos.

Musta on kuitenkin ihanaa, että tällä hetkellä tuntuu, että olen koko ajan enemmän täynnä virtaa! Tästä tulee hyvä vuosi, vaikkei lupauksia yhtä enempää olekaan. Armollisuus itseä kohtaan on kuitenkin myös tärkeää, ja helpompi muutenkin päästä tavoitteeseen kun ei lupaile liikoja 😉

Ihanaa uutta vuotta 2018!

~ Amanda


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *