Jo sana smoothie kuulostaa mun korvaan aika terveelliseltä, mutta onko itsestäänselvyys, että smoothie on aina terveellinen? Ei. Entä onko itsestäänselvyys, että terveellinen smoothie maistuu aina hyvältä? No ei. Mitä smoothien kokoamisessa sitten kannattaisi ottaa huomioon, ja miten itse smoothieni kokoan? 

  1. Laitan aina smoothieen jonkin proteiinin, rasvan ja hiilihydraatin lähteen. Proteiininlähteenä toimii esimerkiksi maitorahka, maustamaton jogurtti tai herajauhe, hiilihydraatinlähteenä esimerkiksi hedelmät, vihannekset, marjat ja hyviä rasvoja heitän sekaan yleensä avokadon, pähkinöiden tai siemenien muodossa.
  2. Itse huomaan heti, jos en ole saanut riittävästi kuituja. Siksi lisään smoothieen usein myös jonkin kuidun lähteen, kuten kaurahiutaleita. Myös pähkinät, hedelmät, marjat ja vihannekset sisältävät runsaasti kuituja.
  3. Jotta smoothiesta tulisi hyvän makuista, täytyy seuraavaksi miettiä jokin makeuttaja. Oikeastaan aina se on mulla banaani, joka menee samalla hyvästä hiilarin lähteestä.
  4. Kun edellä mainitut asiat on kondiksessa, alan kaivaa kaappeja. Etsin käsiini kaikkea vitamiinipitoista; erilaisia kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Paljon eri värejä, tai jos haluan vihersmoothien, haalin mahdollisimman tummaa vihreää.
  5. Viimeiseksi mietin, haluanko smoothieeni jonkin erityisen mausteen. Lempparini ovat inkivääri ja sitruuna, mutta myös esimerkiksi kaneli tai kardemumma käy, tai oikeastaan vain mielikuvitus on rajana! Tosin ihan kaikkea en siltikään smoothieeni tunkisi 😀 

~ Amanda


2 Comments

Jemina · 14. helmikuuta 2017 at 09:36

Hei tosi kiva postaus! Mä rakastan smoothieita ja niitä tulee kyllä tehtyä lähes päivittäin, itsekkin noudatan tämän tyyppistä kaavaa joten tää on hyvä ohje niille, jotka ei oikein tiedä mitä sinne smoothieen kannattaa oikein laittaa! kivaa ystävänpäivää sulle!

Mun blogissa kans uutta postausta itsensä kuuntelemisesta! <3 🙂
http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/02/sina-paatat.html

    amandasilver · 14. helmikuuta 2017 at 15:05

    Voi kiitos! 🙂 Hyvää ystävänpäivää myös sulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *